PROYECTOS MEJORAS CARRETERAS 2015

Todo lo relacionado con la seguridad vial de los ciclistas, documentación, legislación, noticias, etc

Moderador: Javi

Jorge
Mensajes: 1295
Registrado: Lun May 22, 2006 12:17 pm
Ubicación: "ónde estará"
Contactar:

PROYECTOS MEJORAS CARRETERAS 2015

Mensaje por Jorge »

En el siguiente enlace las conclusiones del Comité de Seguridad Vial

Proyectos mejoras de carreteras 2015

Por si falla el enlace, el a continuación texto completo de la noticia:

El Consell presenta en la Comissió de Seguretat Viària els projectes prevists al 2015 per millorar les condicions de seguretat dels ciclistes (04.12.2014)

A la reunió s’han proposat les carreteres del cap de Formentor i del coll de sa Creu com vies amb preferències per aquest col·lectiu i que tinguin una velocitat genèrica de 50 quilòmetres per hora

Els membres de la Comissió de Seguretat Viària dels Ciclistes s'ha reunit aquest matí a la Misericòrdia.

Els membres de la Comissió de Seguretat Viària dels Ciclistes s'ha reunit aquest matí a la Misericòrdia.

La Comissió de Seguretat Viària dels Ciclistes s’ha reunit avui per analitzar les actuacions que han dur a terme i que posaran en marxa els diferents organismes implicats per millorar les condicions de seguretat dels ciclistes a les carreteres de l’illa.

Des de la Direcció Insular de Carreteres, Rafel Gelabert ha explicat les actuacions previstes per al 2015 que facilitaran la circulació de les bicicletes i dels vehicles. Així, ha manifestat, es preveu millorar el ferm de les carreteres coll de Sa Creu (Palma), Algaida-Sencelles, Muro-Santa Margalida, Palmanyola-Sóller, ses Salines-Colònia de Sant Jordi, Llucmajor-s’Estanyol, camí de Conies, Randa-Cura, Fornalutx-túnel Monnaber, Son Real-Artà i Palma-Sineu. En total, una inversió de 15,8 milions euros que permetran que les carreteres esmentades estiguin en condicions per circular-hi amb seguretat.

Rafel Gelabert també ha explicat que les obres de major envergadura que s’executen en aquests moments, com són la connexió de l’autopista Llevant amb el Molinar i els quatre trams del desdoblament de la Ma-30, incorporen un carril bici segregat.

Finalment, ha explicat les obres que s’han dur a terme enguany a les carreteres per incrementar la seguretat vial. En aquest sentit, s’han asfaltat les carreteres Manacor-Sant Llorençs, cap de Formentor, Menut, Tolleric, Muro-Sineu, Inca-Lloseta i s’ha creat la ruta cicloturista Felanitx-Portocolom. Actualment s’executa el reforç del ferm de Campos-Santanyí, així com Selva-Moscari-Campanet i, aviat, s’adjudicarà Son Servera-carretera de Manacor i Llubí-sa Pobla.

El director insular de Carreteres ha explicat que les obres de l’enllumenat del túnel de Monnàber ja són a la recta final i acabaran aquest mes. En aquest sentit, la Federació de Ciclisme de les Illes Balears ha exposat la seva satisfacció per l'execució d'aquesta obra i s'hi ha oferit per participar a l'acte d'encesa del túnel.

L’Agència de Turisme Balear (ATB) ha exposat el projecte de senyalització i millora de paviment de rutes cicloturistes i, en aquest sentit, s’ha acordat donar prioritat a la ruta Santa Eugènia-Inca-Pollença.

Igualment, davant la proposta de la Direcció General de Trànsit per a carreteres amb preferències per als ciclistes, la Comissió de Seguretat Viària dels Ciclistes ha decidit proposar que les carreteres de cap de Formentor i del coll de sa Creu tinguin una velocitat genèrica de 50 quilòmetres per hora donat que és una ruta preferent per aquest col·lectiu.

Per la seva banda, des de la Direcció Insular d’Esports, s'ha explicat que al voltant de 2.700 escolars participaran aquest curs 2014/15 als tallers de seguretat vial a les escoles. En total, hi ha sol·licituds de 25 centes escolars i 112 grups.

A la reunió, hi han assistit, a més dels insulars d’Esports i Carreteres, Joan Antoni Ramonell i Rafel Gelabert; la cap provincial de Trànsit, Teresa Suau; el cap de Servei de Seguretat Vial i Formació de la Direcció Provincial de Trànsit, Pedro Avendaño; el president i el vicepresident de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, Arturo Sintes i Xavier Bonnín; la vicepresidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Inma de Benito; el comandant cap del sector de Trànsit de les Illes Balears, Francisco J. Domingo; el secretari de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears, Miquel Santandreu; una tècnica de l'Agència de Turisme Balear, Ana García; els tècnics del Consell Miquel Roca i Carlos Rosselló i un representant de IB3 Ràdio, Jaume Ginard.
"Las únicas cadenas que dan libertad son las de las bicicletas"
Imageneeeesoestodo amigos

Responder